Välkommen, verksamma i byggnadsbranschen sedan 1972.

Adress

Norra Gatan 6,
598 97 Mariannelund

Öppettider

Mån-Tors : 6:30 – 16:00
Fre 6:30-13:00

a

ATT BYGGA FRÅN GRUNDEN

Det monteringsfärdiga huset är ett minne blott för Rosén & Johansson.

Varför Rosén & Johansson?

Precis som med vällagad mat, så jobbar vi uteslutande med genuina råvaror från grunden, från golv till tak. 2017 har företaget 45 år på nacken. Därmed befinner vi oss i den gyllene medelåldern. Arbetsstyrkan består av 11 man, skickliga yrkesmän. Tillsammans representerar vårt arbetslag flera hundra års fackmässig erfarenhet. De har kunskap om byggteknik, metoder och material.

Men inte nog med det. För oss är ordet tillit A och O. Att kunderna känner tillit för vårt kunnande är helt avgörande för att kunna bygga upp ett förtroende.

 • På en lokal och regional marknad är vi idag en etablerad ”spelare” när det gäller totalentreprenader inom byggsektorn, t.ex. lösvirkeshus.
 • Vi har lång erfarenhet av olika entreprenader inom ombyggnad, till-och nybyggnation.
 • Vi gör alla former av gjutningsarbeten till industrin
 • Vi utför olika arbeten inom byggnadsvård, ofta i samarbete med länsstyrelsen och Byggnadsvård Qvarnarp.
 • Vi vet hur man anpassar uppdragen efter industrins önskemål så att inte pågående produktion störs.
 • Vid större projekt samarbetar vi med andra utvalda byggföretag
 • Vi är utvalda till förtroendeuppdrag hos Länsförsäkringarna och Folksam

Flexibilitet

Man ska inte skryta, men många tycker vi är >>förgrymmat bra<<. Speciellt uppskattas vår flexibilitet.

Rent konkret betyder det att vi har en stor kunnig arbetsstyrka i beredskap, vi kommer snabbt på plats, vi minimerar antalet förlorade produktionsdagar. Så skulle ni inte tycka att vi är billigast, så sätter ni säkert värde på vår höga kvalité
och vår yrkeskunskap. Ni kan lita på oss.

Fönster

Trött på dina gamla fönster? Vi installerar underhållsfria och energibesparande kvalitetsfönster i samarbete med Mariannelundsföretaget och fönstertillverkaren LEIAB. Med vår gedigna erfarenhet av fönsterbyten i såväl villor som flerbostadshus vet vi att inget fönsterbyte är omöjligt. Vi hjälper dig igenom hela processen och eftersom fönsterbyte inte är säsongsbetonat kan vi göra det när du vill – året runt!

Läs mer på www.minafonster.se eller kontakta oss så berättar vi mer!

Nybyggnation

Att se kundens idéer och önskemål ta form på arkitektens ritning och så småningom växa fram ett nyckelfärdigt hem är alltid lika tillfredsställande. De senaste åren har vi haft förmånen att bygga fina lösvirkeshus i Mariannelund, Eksjö, Göteborg o Kalmar.

Industri

Allt handlar om att bygga för framtiden.

Vi har ett stort kunnigt arbetslag i beredskap, vi kommer snabbt på plats, vi minimerar antalet förlorade produktionsdagar. Tillsammans besitter våra anställda flera hundra års fackmässig erfarenhet. De har kunskap om byggteknik, metoder och material.

Detta är inte bara en arbetsstyrka. Det är en verklig styrka!

Byggnadsvård

Att renovera gamla byggnader ställer höga krav på hantverksskicklighet och förutsätter både känsla och blick för kulturarv och material. För att kunna utföra ett korrekt jobb samarbetar vi med museer, arkitekter, byggnadsvårdare och målare när vi renoverar kulturellt värdefulla byggnader. I samarbete med länsstyrelsen i Jönköpings län har vi bland annat restaurerat Julles verkstad i Mariannelund. Vi har också renoverat flera kyrkor och herrgården i Bruzaholm samt byggt teknikhus för nya sprinklersystem i flera kyrkor i Kalmar län.

Nära samarbete med Nils-Åke Friman dvs ByggFriman o Qvarnarps Byggnadsvård

Fasadarbete

Att renovera en fasad handlar inte bara om att ge huset ett nytt fint ansikte utåt. Det är också en investering som vårdar och förlänger husets livslängd. Vi utför alla slags fasadarbeten, allt från lagningar av sprickor, murningsarbeten och byte av enstaka brädor till tilläggsisolering, brädfordring och revetering. Vi utför även balkong- och altanrenovering/nybygge.

Kvalitetsansvar

Magnus Wirensjö har genom Jönköpings läns Byggmästarförening godkänd utbildning i Kvalitetsansvarig PBL. Enligt. PBL ska byggherren utse en kvalitetsansvarig för varje projekt som kräver bygganmälan. Kvalitetsansvarigs ansvar är att se till att kvaliteten på byggarbetet följer samhällets krav på stabilitet, säkerhet etc. Vi hjälper även till att upprätta bygganmälan/rivningsanmälan/kontrollplan.

Vi arbetar enl. Miljöledningssystem ISO 14001.

Arbetsmiljö

Vi lägger stor vikt vid att göra allt för att undvika arbetsolyckor. Alla våra medarbetare har tilldelats personliga skyddsutrustningar och företaget har två skyddsombud som regelbundet uppdaterar sina kunskaper genom kurser.

Våra medarbetare har genomfört utbildningar i:

 • BAS-P Planering och projektering samt BAS-U Utförande av arbete
 • Heta arbeten
 • Skyliftsarbeten
 • Ställningsarbeten
 • Travers
 • Asbets
 • Samt innehav av truckförarkort